Θρακικά Μετέωρα!

θρακικά μετέωρα

Εξόρμηση στα Θρακικά Μετέωρα!

     Τα Θρακικά Μετέωρα βρίσκονται 25χλμ Β, ΒΔ από τον Ίασμο. Η περιοχή είναι προσβάσιμη μόνο από μονοπάτια είτε με αυτοκίνητο τύπου Jeep 4Χ4 είτε πεζή. Το ένα μονοπάτι (Ε6) ξεκινά από τις όχθες του Κομψάτου (Γέφυρα Τρίκορφου), ενώ το άλλο από τον οικισμό του Πολύαρνου ακριβώς δίπλα από το ορειβατικό καταφύγιο. Πρόκειται για μοναδικής άγριας ομορφιάς συστάδες βράχων, που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και παραπέμπουν στα γνωστά Μετέωρα της Θεσσαλίας. Γύρω τους ζουν γυπαετοί ζαρκάδια αγριογούρουνα λύκοι αγριόγατες και διαφορά είδη ερπετών.

     Ο χωματόδρομος φθάνει μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Κομψάτου στο Τρίκορφο. Ακριβώς από τη γέφυρα Τρικόρφου διέρχεται το ευρωπαϊκό μονοπάτι. Τα αρχικό τμήμα του μονοπατιού έχει μικρή κλίση και διασχίζει το ήρεμο περιβάλλον μικρού οροπεδίου στη δυτική όχθη του ποταμού Κομψάτου, ο οποίος είναι γνωστός από την αρχαιότητα και αναφέρεται από τον Ηρόδοτο. Στη συνέχεια ανηφορίζει και καταλήγει στον ακατοίκητο οικισμό Αστραία. Τα σπίτια του χωριού Αστραία είναι λιθόκτιστα με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και στέγες από σχιστόλιθο. Το χωριό είναι κτισμένο στους πρόποδες βραχωδών εξάρσεων, παρομοίων των Μετεώρων, στις κορυφές των οποίων φωλιάζουν σπάνια αρπακτικά πτηνά. Μετά το χωριό, το μονοπάτι εισέρχεται σε παρθένο δάσος οξιάς, με φυσικές πηγές νερού, όπου διαβιεί ελεύθερη αγέλη αλόγων.

     Προσπέλαση για τα Θρακικά Μετέωρα υπάρχει και από τον επαρχιακό δρόμο Ιάσμου- Πολύαρνου- Εύθυμου. Μετά το Πολύαρνο υπάρχουν δύο μονοπάτια με επαρκή σήμανση που οδηγούν στη παραπάνω θέση. Μετά τον Ίασμο είναι φρόνιμο να χρησιμοποιηθύν οχήματα 4Χ4. Στο Πολύαρνο υπάρχει και ξενώνας, χωρίς προσωπικό. Για χρήση του Ξενώνα επικοινωνήστε με το Δήμο Ιάσμου τηλ. 2534350100

~~~

Δείτε την περιοχή στο χάρτη –> http://wikimapia.org/8790639/el/Θρακικά-Μετέωρα

~~~

Πληροφορίες – φωτογραφία –> Οδηγὸς Ταξιδιώτη –> http://www.jti-rhodope.eu/poi.php?poi_id=1_499&lang=el

Σύντομος σύνδεσμος -shortlink- άρθρου: http://wp.me/p4otm4-7c

This entry was posted in Θράκη, Περιοχές and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε